Keukenkraan kopen

Een keukenkraan kopen?

Een keukenkraan kopen is niet altijd even makkelijk.. het aanbod is immers enorm. Om u enigszins wegwijs te maken hebben wij een aantal tips en aandachtspunten op een rijtje gezet waarna u met een frisse blik opzoek kunt gaan naar uw nieuwe keukenkraan.

Waar is uw huidige kraan geplaatst?grohe blue keukenkraan kopen

Voor u overgaat op de aanschaf van een nieuwe keukenkraan is het belangrijk om zeker te zijn van de juiste aansluiting. Waar is momenteel het aansluitpunt van uw kraan? Op het werkblad, op de spoelbak of misschien wel tegen de wand achter de spoelbak?

Ook is het handig om rekening te houden met de draaicirkel van de kraan. Wanneer u bijvoorbeeld een dubbele spoelbak heeft dan is van belang dat u een kraan koest met een grotere draaicirkel. Zo kunt u de kraan optimaal boven beide spoelbakken gebruiken.

Daarnaast is de omgeving ook een factor om rekening mee te houden. Wanneer de kraan voor een raam geplaatst wordt, kunt u deze dan nog wel openen? Aan welke kant wenst u de hendel om de kraan te bedienen? Denk hierbij ook aan kleine kinderen die nog geen besef hebben wanneer er heet water uit de kraan stroomt.

Waar gaat u de kraan voor gebruiken?grohe foot control keukenkraan

Wanneer u van plan bent om uw keukenkraan naast het wassen van uw handen ook te gebruiken voor bijvoorbeeld het afwassen van grote pannen, het schoonmaken van een hoge vaas of het vullen van een emmer dan is het verstandig om goed op de hoogte van de uitloop te letten.

Wilt u ook kokend water kunnen tappen? Bekijk dan ons assortiment Grohe Red of Quooker kokend water kranen inclusief montage.

De bediening van een kraan kent meerdere opties. Tegenwoordig zijn de meeste kranen uitgerust met een hendel waarmee u zowel de temperatuur als de doorstroom kunt bedienen. U kunt er natuurlijk ook bewust voor kiezen om voor twee aparte hendels of bedieningsknoppen te gaan. Ook bestaan er meerdere oplossing waarbij u de kraan middels bijvoorbeeld een aanraking, een voet pedaal of een sensor kunt bedienen.

Een keukenkraan kopen doet u niet om deze over een jaar weer te vervangen.grohe keukenkraan in gebruik

De kwaliteit van een kraan hangt af van meerdere factoren. Denk hierbij aan de soepelheid van de hendel, het binnenwerk de aansluitingen en zelfs de beschermlaag op de buitenkant van de keukenkraan. Een keukenkraan is één van de meest gebruikte voorwerpen in een huishouden daarom is het verstandig hier niet te veel op te bezuinigen. Als Grohe installatie partner bieden wij standaard één jaar montage garantie op elke kraan die die door ons wordt geplaatst. Daarnaast krijgt u via Grohe ook 5 jaar fabrieksgarantie.

Naast deze aandachtspunten heeft u de keuze om uit verschillende materialen / kleuren te kiezen. Chroom is het meest gekozen materiaal maar bedenk ook hier weer.. een keukenkraan kopen doet u niet elk jaar. Bedenk goed wat uw smaak is en of dit overeenkomt met uw andere keukenapparatuur. Het poetsen van een Grohe keukenkraan is tegenwoordig een stuk makkelijker dankzij de duurzame Grohe Starlight chroomlaag. Deze laag is krasbestendige en makkelijk schoon te maken middels een droge doek. Bekijk hier alle Grohe keukenmengkraan schoonmaak tips.

De technologie staat niet stil.grohe minta touch keukenkraan kopen

Keukenkranen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Omdat de technologie niet stil staat krijgen de kranen tegenwoordig ook  steeds meer opties. Zo kunt u bij sommige kranen kiezen uit meerdere straal soorten of een uittrekbare handdouche. Het Grohe Red en Grohe Blue systeem geeft u zelfs meteen toegang tot kokend water of gefilterd water met eventueel extra koolzuur. Ook het Grohe Minta Touch systeem is zeer populair waarbij u middels aanraking van een sensor uw kraan kunt laten laten lopen zodat u niet met vieze handen uw bedieningshendel hoeft aan te raken.