Begrippenlijst:

De begrippenlijst van Keukenkraan Specialist geeft u inzicht in enkele vaktermen die regelmatig in de omschrijving van keukenkranen worden gebruikt. Mocht iets niet geheel duidelijk zijn of heeft u een vraag neem dan gerust contact met ons op

De Buisuitloop is het stuk van de keukenkraan waar het water uitkomt. Een buisuitloop kan verschillende vormen en hoogtes hebben. Vaak is deze draaibaar maar kan ook vast zijn. Wanneer u overweegt om uw nieuwe keukenkraan bij een dubbele wasbak te plaatsen dan is het van belang hier goed op te letten.

Keukenkranen die uitgerust zijn met Grohe Ecojoy technology hebben een waterbesparende mousseur met luchtmenging. Op deze manier wordt het waterverbruik gereduceerd zonder comfort verlies. Middels de Grohe Ecojoy gebruikt u nooit meer dan 5,7 liter water per minuut wat natuurlijk ook goed voor de portemonnee is.

Tip: Nog minder energie verbruiken? De meeste Grohe kranen zijn uitgerust met een temperatuurbegrenzer die u geheel naar eigen wens kunt instellen.

Grohe SilkMove technologie heeft twee belangrijke functies waaronder en soepele bediening en een verantwoordelijk gebruik van natuurlijke bronnen oftewel, het spaarzaam omgaan met water. Dankzij de soepele bediening heeft u eerder uw gewenste resultaat bereikt, daarnaast wordt het gemengde water pas vrij gegeven wanneer u het midden-punt voorbij bent zodat u niet onnodig warm water verbruikt. De maximale temperatuur wordt bereikt wanneer u de hendel 90 graden naar links draait.

De Grohe Starlight beschermlaag is een gladde krasbestendige laag die makkelijk schoon te maken is middels een droge doek. Zo behoudt uw keukenkraan zijn mooie glans en bent u minder tijd kwijt aan het schoonmaken van de kraan.

Tip: Kalkvlekken kunt u makkelijk voorkomen door uw kraan na gebruik af te drogen. Wanneer er toch kalkvlekken ontstaan, verwijder deze dan met GrohClean en nooit met een schuursponsjes of schuurmiddel. Bekijk hier alle keukenkraan schoonmaak tips.

In het binnenwerk van een keukenkraan wordt de watertoevoer afgedicht en gereguleerd. Er bestaan meerdere soorten afdichtingen, de meest voorkomende zijn rubberen afdichtingen en keramische afdichtingen. Bij een rubber afdichting heeft de knop een lange draaibeweging en schroeft u de kraan als het ware open of dicht. Een keramische afdichting is meer duurzaam en heeft een korte draaibeweging waarbij twee keramische plaatjes over elkaar schuiven.

Al onze Grohe keukenkranen zijn voorzien van Keramische schijven.

Een mousseur werkt waterbesparend door extra lucht toe te voegen aan het water wat uit de kraan komt. Door het toevoegen van lucht neemt de kracht van de straal niet af maar verminderd wel de kans op spetters.

De Sprong van een keukenkraan is de maat vanaf het punt van montage tot aan het punt waar het water uit de kraan komt, oftewel hoeveel cm of mm de kraan boven de wasbak komt (niet te verwarren met de hoogte van de kraan).

Een temperatuurbegrenzer geeft extra veiligheid in gebruik en kan verbranding voorkomen. Zo kan een instelbare temperatuurbegrenzer de waterstroom blokkeren bij een door u ingestelde temperatuur.

Grohe keukenkraan begrippenlijst